Ahoj Jano,
chtěla bych se k tobě připojit - věřím, že v CAPu je porod intimní a "rodinný", ale já jsem rodila v klasické porodnici (v Motole) a bylo to naprosto super. Celý porod vedla porodní asistentka (lékař se dostavil až na moment M), měli jsme s manželem k dispozici pokoj s míčem, žebřinami a sprchou. Na sále bylo přítmí po celou dobu druhé doby porodní a personál byl neskutečně milý - nikdo mi nic nenakazoval (kromě příkazu "netlačte", což je asi normální), jenom mě chválili :))).
Tatínek si po porodu vzal malou, šel s personálem mimíska zvážit a změřit a za pár minut mi ji přinesl zpátky se zprávou o modelkovských mírách. Pak mi ji položili na břicho a nechali nás s manželem, abychom si ji chvilku "užili".
Sice jsem prošla oholením (už sama doma) i klistýrem (žádná hrůza) a nástřihem (malá byla nedonošená, takže kvůli hlavičce), ale seděla a chodila jsem hned normálně. Rodit znovu bych šla klidně druhý den.
Porod v Motole byl úplně super, včetně personálu na sále i na šestinedělí. Příšte jdu zase tam!
Takže holky, které se chystáte rodit "klasicky", žádné strachy - pokud se těšíte, je porod báječný zážitek.
Ahojky, Bublina
Předchozí