Nastrouhám brambory na jemném struhadle,vymačkám z nich vodu.Zaliju mlíkem,přidám česnek.sůl,maličko pepře,majoránku,vajíčko.Vezmu tyčák a jen tak na dvě tři krátká stisknutí nožů tu hmotu projedu.Pak přidám od oka hladkou mouku a tak dvě lžíce strouhanky.
Dělám malé,přílohové,jako na fotkách,nebo plněné....
PLNĚNÉ - těsto dám hodně natenoučko na pánvičku a na něj hodně tenký vyklepaný plátek vepřového - osoleného,opepřeného a z obou stran obaleného v hladké mouce.Připlesknu ho lžící co nejhloub do toho smažícího se těsta.Ta to zase tak dvě lžíce těsta,aby se maso zakrylo.Péct zvolna,aby se maso vevnitř propeklo.
Je to strašně žravé - někdo to dělá tak ,že maso nejdříve opeče zvlášť,ale tohle je dokonalý,protože šťáva z toho masa se zapeče rovnou do bramborákovýho těsta....
ááááááááááách jo....než jsem to dopsala,dostala jsem na to ultramaximální chuť.