No to doufám, že tam hodíš nějaké fotky, jsem zvědava
Bylo krásně?
Já tě nechci odvrátit od pekárny, ona je dobrá na pečení pečiva italského typu (konekonců, mám pocit, že i z Itálie pekárny přišly, ne?). Tj. hodně nadýchané, lehce nasládlé bílé pečivo. Prostě to, co člověk kupuje v italských pekařstvích. Takže pokud je to tvůj oblíbený typ, jsi dokonalý adept na pořízení pekárny.
Já mám ale ráda chléb česko-polského typu a ten pekárna nikdy dobrý neudělá, jaksi principiálně (ehm, jak říkáš, vědecky
). To jde jedině tak, že si těsto necháš uhníst v pekárně, ale kyneš ho mimo pekárnu a pečeš v troubě. To pak ale pekárna ztrácí smysl.
Kdybych volila znovu, byla bych chtěla už před těmi 4 lety raději robot. A nemám žádné šidítko, mám dost pěkný, Bosch MUM. Rodiče si ho kupovali před měsícem a v plné výbavě (včetně mlýnku na maso atd.) stál 5500. A umí všechno možné.
V základní výbavě bez pičičand stojí kolem 3000.
Pekárny stojí 1500 - 3500. Není to velký rozdíl.
Normálně uhnětám těsto v robotu a nechám v té robotící míse vykynout (právě ne příliš rychle, max. při pokojové teplotě, někdy v lednici, při kynutí přihřívaný chléb není dobrý). Pak to z mísy vyklopím na plech s pečicím papírem a strčím do trouby. Nepřipadá mi to jako dřina
Největší dřina je tahat pořád domů ty mouky.