Přidat odpověď
V tom s tebou Ecim souhlasím, to jsou právě často školy čistě jen pro ten titul. V případě soukromých škol bych řekla titul až koupený.
Jenže logicky - jestliže si většina populace koupí titul i ten ne moc použitelný, zdevalvuje to vzdělání a následně tituly jako takové budou mít hodnotu pomalu výučního listu.
Připomíná mi to trapnou praxi z USA, kde má cenu titul už jen z pár univerzit, ostatní není bráno moc vážně.
Ale to bychom už zašli až do filozofování, toho, že školy začínají být spíš odkladiště mladých, pro které v kapitalismu není uplatnění, nebo toho, že i´pomalu lidé s IQ 90-100 musí mít vysokou, jinak jsou společenské nuly.
Kam to v globálu povede, netroufám si odhadnout. Nedej PB, kdyby se jednou s civilizací něco pošramtalo a museli jsme se začít živit převážně rukama, protože tady za chvíli tímhle stylem nikdo nebude schopen něco hmatatelného vyprodukovat. Všichni budou produkovat jen produkty mozku.
Ale to jsem odbočila, prostě devalvace vzdělání se mi nelíbí, stejně jako jeho bezuzdná glorifikace za každou cenu.
Ono by byla "selekce" v podstatě hodně jednoduchá, např. IQ testy, kdo dosáhne nižších hodnot, nemá na VŚ co dělat, protože na to nemá intelektem. To samé, jako jsou talentovky na různých školách.
Děsí mě trend, kdy i Forrest Gump musel mít vysokou.
Předchozí