Buchlovanko, mě se to osobně nedotýká, u nás v rodině nikdo popelnice nevyváží. Spíš si uvědomuju, jak důležitá jsou povolání, kterými se obecně pohrdá. Zkus si představit, že ti jednoho dne přestanou vyvážet popelnici. Co budeš dělat z odpadem? Jakékoliv řešení bude dočasné. Co se stane, když nebude nikdo odklízet psí výkaly z ulic? Co když nebude nikdo kdo by fakt vyrobil ten nábytek? A k čemu ti budou krásné obklady do koupelny, když nebude kdo by ji obložil? Takových příkladů vymyslíme stovky. I ty kanály a jámy musí někdo vykopat. Někdo holt musí dělat tu špinavou práci. Myslím, že rozumní lidé to chápou a ti ostatní jsou nám ukradení. Kdo si neváží lidské práce, je hlupák. Klišé, ale je to tak.
Ano vím, jaký je trend, lidi si myslí, že všichni musí mít VŠ, jinak se budou mít zle. Já tvrdím, že kdo bude dělat řemeslo a bude ho dělat dobře, bude vždycky vítěz. Protože řemeslníka budou lidi potřebovat vždycky. No ale když bude moje dítě chtít být lékařem nebo jaderným fyzikem, tak mu bránit nebudu.