| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Jo, to docela odpovídá - nic se nedá nalajnovat, člověk akorát může udělat maximum pro to, aby dítěti nabízel možnosti, kterých by třeba v budoucnu mohlo využít.
Ale Buchlovanku chápu, jak to myslela, já jsem taky z rodiny, v který se hodně cenilo vzdělání.
Bohužel v téhle době už VŠ nezajišťuje vyšší příjem ani vyšší status a sociologický vývoj naznačuje, že to v tomhle bude čím dál horší.
Ale myslím, že VŠ je dobrá v tom, že lidi, co ji vystudovali, mají často (ne vždycky) větší rozhled i nadhled, dokážou se na věci podívat i z jiný perspektivy, a tohle jim mnohokrát pomáhá překonat i situace, kdy by jim bylo jinak ouvej. Když člověk odněkud z okresního města vypadne na VŠ koleje, tak se ocitne v jiným světě - mně osobně to kdysi hodně dalo, setkala jsem se tam s lidma, o jakých jsem do tý doby vůbec netušila, že existujou, tohle období mi hrozně moc prospělo osobnostně, jako člověku.
Takže myslím, že dítěti budu říkat, že VŠ je dobrá pro to, že mu pomůže rozvíjet se, poznat něco nového, naučit se zajímavým způsobem myslet - a když bude chtít a bude na to intelektuálně mít, tak budu ráda. Ale nikdy by mě nenapadlo tlačit dítě na vejšku s vidinou oboru, kde se dají vydělat prachy. Když bude jeho sen vydělávat velký peníze, tak jsou k tomu i jiný cesty než přes VŠ - ačkoli obchodní talent neměl v našem případě po kom zdědit :-).

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 9-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.