Ananto, to jsi napsala naprosto trefně "inteligence a soubor vlastností, které umožňují, že se lidem daří je dar do života, nikoliv zásluha, jak se z toho často dělá. Bohužel ta pokora a nějakej bazální morál některým silně chybí a inteligenci zneužívájí proti těm méně šťastným".
Jinak naši z nás taky chtěli vysokoškoláky a my nebyli proti, protože jsme se těšili, že budeme pařit a číst více či méně zajímavé knížky, ale nebudeme muset makat. Nic ušlechtilého v tom nebylo, a byla taková minimálně polovina lidí na škole.
Inteligence a studijní předpoklady nejsou žádná zásluha, buď máš nebo ne, a pokud navíc nemáš moc vnitřní síly, necháš se natlačit i do studia, které je k ničemu.
Práci, co chci momentálně dělat, na to žádnou školu nepotřebuju, jen znalosti (k tomu, co jsem vystudovala, už nechci páchnout, přijde mi to děsně neužitečné).
Práci, kterou chci dělat do budoucna, titulem podpořit budu muset, protože bez titulu se dělat nedá.
Děti podpořím, pokud budou chtít studovat, máme chytré děti, to jde poznat dřív, než v 18. Pokud ale svou cestu uvidí jinde než ve studiu, tak snad ze mě nevypadne to, co z rodičů "MUSÍTE mít vysokou školu".