Milé maminky,
rodila jsem v porodnici v Českých Budějovicích 1.1.1999. Na porod vzpomínám ráda a hned po porodu jsem říkala, že bych klidně šla rodit ještě jednou. Osobně si myslím, že porod byl bez téměř problémů. I když "uvítání" sestřiček bylo pro mě jako prvorodičku trochu rozpačité, tak po vyšetření lékařem už jsem se tam cítila dobře. Příjem jsem měla v 19:20 a Kubíček se narodil ve 21:44. Za tu dobu jsem stihla všechny procedury: příjmový monitor, vyšetření lékařem (pan doktor byl příjemný a dodal mi sebedůvěru, kterou mi trochu srazily sestry na příjmu) a hned následující oholení - jen v nezbytně nutném rozsahu, klysma (není to nic nepříjemného, dá se to vydržet a ušetřila jsem se "trapasu"). Ale za nejlepší a nejpohodovější část jsem považovala pobyt ve sprše na míči. Tam už mohl být i manžel. Celkově mi tam byl velkou oporou. Samotná fáze vypuzení človíčka trvala asi devět minut na posteli na zádech. Stříhaná jsem nebyla, ale pro Kubíčka už to bylo asi moc dlouhý, tak jsem ho na břicho nedostala. Když jsme se vyfotili a potěšili s miminkem, zůstali jsme s manželem asi dvě hodiny spolu na porodním sále. Kubíček na mě čekal na šestinedělní bečárně. Ještě po převezení na pokoj (asi v půl jedné ráno) mi sestřička donesla čaj a něco k jídlu. Chvilku jsem odpočívala a ještě jsem se nestihla vysprchovat a už jsem dostala broučka ke kojení a byla jsem ráda. Sestra mi vysvětlila, co kde najdu a dala mi instruktáž ke kojení. Samotný pobyt na šestinedělí už moc rozebírat nebudu. Na pokoji jsme byly tři (příště asi zvolím nadstandard, pokud bude volný) a tři miminka, takže se asi nikdo moc nevyspal. Dětské setřičky byly hodné a cokoliv jsem potřebovala s malým, tak mi vždy ochotně ukázaly a vysvětlily. Měla bych snad jenom dvě připomínky: jídla se mi zdálo málo(i pro tohle je lepší nadstandard)a mezi svátky se asi moc neuklízelo. Ale po čtyřech dnech jsem byla ráda, že už můžeme jet domů.
Snad jsem budoucím maminkám z Českých Budějovic trochu pomohla. Ještě jen dodám, že jsem navštěvovala cvičení pro těhotné spojené s přednáškami u soukromé porodní asistentky.
Marcela
Předchozí