| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Lenko, já nechci zakladatelku rozebírat ani si do ní nijak kopnout. Já si myslím, že je psychicky v zadeli, protože řeší co řekl pan XY a že muž přišel domů o hodinu později. Až později jí možná docvakne, že šlo i o dítě, o kterém nenapsala ani slovo, jen že bylo geneticky v nepořádku. Nešla na odebrání slepáku.
Několikrát napsala a manželovi řekla, že je fyzicky v naprostém pořádku, že se tak i cítí, že fyzicky proběhlo vše ok. Proto píšu už jen o psychice, nejen její, ale i jejího manžela.
Já jsem třeba tupá a nevím, že po narkoze člověk potřebuje nepřetržitý dohled, nikdy jsem ji nepodstoupila ani já, ani žádný blízký člen rodiny, nemám ty zkušenosti. Čekala bych, že ty informace dostanu, minimálně od lékaře. Možná jsem tedy idiot. Ale o mě diskuse není. Ani o tobě či Petře a vašich vlastních projekcích.

Souhlasím s Achje a Eekou.

Mají OBA problém v komunikaci, on je čitelný a jeho problém je v tom, že co zakladatelka čte, se jí nelíbí. Ona je nečitelná, ale souhlasím s vámi, že partner měl asi potlačit sebe sama a věnovat se jí. Své trápení odložit.
Jenže on se trápí i pro dítě, kdežto zakladatelka jen pro sebe.
V tom já vidím rozdíl.
Vy vidíte jen trpící ženu (a mě je jedno, kdo je na které straně, kdyby tohle napsal chla, reagovala bych stejně), z mého pohledu slabou, ale na to má právo a nárok. A chlapa, který dlouho držel a toleroval hysterie a nečitelnost. Možná je slaboch, já s nimi nežiju, tak si neodvážím tohle soudit ani vyvracet.
Jen to pro mě není tak jednostranné, jak to vidíte vy.
Vám přijde v pořádku v banalitách jančit (on někam odjel, pan XY řekl to a to) a v podstatných věcech "hrdinně mlčky trpět" (potrat dítěte, kecy jsem v pohodě, fyzicky jsem to zvládla atd.).
Takovou komunikaci nemám ráda ani u mužů, ani u žen.
Pak vyzníváme jako chladní slaboši a idioti, když tyhle hry odmítáme hrát.
Jenže zakladatelka i jiné ženy si stále myslí, že jsou jediné v právu a jediné, kdo mají nárok truchlit, jak ony si zvolí, mlčet, když mají mluvit, a mluví a křičí, když už je pozdě. Čekáte od protějšku empatii a čtení myšlenek, ale v truchlení druhého PO JEHO vidíte únik a slabost.
Hezké.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6+0= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.