Tak v Číně jsem nebyla, nemůžu posoudit. Ale kdysi jsem chodívala do čínské restaurace v mém rodném městě (místní velmi luxusní podnik), kde vařila skutečně Číňanka, mimoto byla restaurace propojená s dost nóbl prodejnou orientálních předmětů a byla značně odlišná od většiny "čín", které potkávám teď. Jak vzhledově uvnitř (žádný vikslajvant, ale červené hedvábí
), tak dost i jídlem, bylo to takové mnohem chuťově koncentrovanější a mimoto se velice lišila jednotlivá jídla od sebe. Tak nějak si čínskou kuchyni představuju spíš. Ale nevím, no. Jinak jsem jen vařila podle zde již opakovaně zmiňovaných sešitrků Čínské domácí kuchyně a to se podstatně víc podobalo té staré čínské restauraci než dnešním "číňankám". Ne, že by mi v nich nechutnalo, ale něco tomu chybí, oproti vzpomínkám na "čínu" v tamté restauraci.