Já jsem teď dopsala doktorskou disertaci, tak můžu trochu poradit, ale nebude to platit pro všechny práce - záleží hodně na tom, jaký zvolíš výzkum a jakou strategii výzkumu (kvantitativní/kvalitativní). Kdyby napsala téma, nebo alespoň tematickou oblast, radilo by se lépe.
Ad 1) napiš si přesně, co je cílem celé práce (cílů může být i několik), jaké jsou cíle případného výzkumu - podle těch cílů se pak řiď při psaní celé práce - neměla by ses od nich odklonit, jsou klíčové
Ad 2) udělej si rešerši literatury v knihovně a začni číst + vypisovat citace
Ad 3) když něco opíšeš z knihy, HNED si za to napiš, odkud jsi to převzala a do literatury si HNED zapiš bilbiografickou citaci té knihy - nikdy tyhle věci nenechávej až nakonec, protože pak je to největší piplačka
Ad 4) já jsem si vytvořila na každou kapitolu 1 wordovský dokument a do toho psala vše k té kapitole - psát celou práci dohromady je nepřehledné
Ad 5) zálohuj si všechna data - třeba si to posílej vždy po skončení práce někam na email, nebo si vytvoř google dokumenty a vždy si tam aktuální nahraj - ideálně pojmenovaný datumem, kdy byl naposledy změněn
Ad 6) dostatečně konzultuj se školitelem, domluv si, že mu třeba budeš posílat kapioly, když je dopíšeš - je to lepší jak pro tebe (včas se vychytají případné boty), tak pro školitele (jednu kapitolu čte kratší dobu, nebudeunavený z celé práce a bude mít pravděpodobně víc sil dát ti konstruktivní zpětnou vazbu)
Ad 7) jedna rada na závěr - vykašli se na dotazníky (nevím, jestli jsi s nimi chtěla pracovat), protože většina lidí je zkonstruovat stejně neumí a informace, které ti ty dotazníky poskytnou stejně většinou nemají moc velkou cenu...
Držím palce