Přidat odpověď
obecně maso nemusí jíst člověk každý den. Navíc kuřecí není už zrovna nejlepší ( z důvodu vyhnání granulovaným krmivem , bez sluníčka, ve stresu ...)
takže za mne - maso má dítě ve škole poměrně často, takže o víkendu je jen jednou, zato o to kvalitnější ( kupuji maso ( i kuře) u řezníka, ne v marketech
ve všední dny dělám hodně pomazánky ( tvaroh, rybičky, luštěninové, z tofu ...)
šunku kupuju jen kvalitní, ale málo, v podstatě jí dávám jen do školní svačiny, není třeba se s ní cpát.
Jíme hodně zeleninová/bramborová jídla, polévky, vařím i sladké ( žemlovka s jablky, nudle s mákem/tvarohem, palačinyk s tvarohem...)
Ono se třeba hodně zapomíná na jídla např. z kapusty, zelí, dobře udělaná dušená mrkev na másle je ňamka - dá se jíst klidně ke chebu s máslem, z červené řepy jsou dobrá jídla.
Ono to chce postupně taková jídla zavádět, aby si na to doma lidi zvykli, ale i ze zdravotního hlediska je to do buducna lepší.
Předchozí