Přidat odpověď
mrkev na dva způsoby - pokud to je jako příloha k chlebu s máslem, tak jen podusit na másle, dám rovnou mrkev i máslo, případně v době dušení podlít trošku vodou, trošku osolit - pokud k bramborám, tak nejdřív zesklovatět cibulku, to už může být klíďo i na oleji, aby se máslo nepřepalovalo, zas trošku osolit Nezahušťuju moukou, nesladím . K bramborám k tomu míváme vajíčko.
Ostatně moukou nezahušťuju ani zelí, čočku, nic, mouky je všude dost. Jedině když se dělá hustá polívka, tak to občas domácí jíšku dělám, ale ne s nadšením, jen proto, že bez tý chuti to není ono. Pokud to jde, tak spíš polívku zahustím např. červenou čočkou, ta se rozvaří nebo dám víc zeleniny, půlku pak vyndám, rozmixuju a dám zpátky.
Kuřecí křídla - nechápu, co na tom lidi mají, to je jen kůže.
červenou řepu peču ( menší řepy, tak do 5-6 cm průměr) ve šlupce v remosce ( ani kořínek neodřezávat, aby nepouštěla šťávu). Pak se krásně sloupne ( peču tak 20 - 30 min podle velikosti) a normálně se dá dát jako příloha k jídlu nebo z ní pak dělat něco dál, např. zapéct, pak samo do polívky , do salátu.
Dělám i šťávu v odšťavňovači, červená řepa je zdravá a levná, pokud si člověk zvykne na tu chuť, tak je to bomba vitamínů.
A taky kapusta je opomíjená.
Holky aby to nevypadalo, že jíme super zdravě - to zas jako párek si občas taky dáme a s chutí ho sním a jedla bych to i víc, třeba takovej buřtgulášje bačta, ale prostě vím, že to není zdravý, tak se snažím to dělat jen občas.
Předchozí