Přidat odpověď
u nás třeba houby mají rádi všichni, takže to jo, ale u ostatního..... třeba patizon má ráda jen mamka, a aby si kvůli tomu pěstovala na zahrádce 1 patizon.... nechce se jí, stejně jako spoustu jiných věcí. Prostě ta spotřeba je tak malinká, že kvůli tomu nehodlá běhat, sbírat, zavařovat, sušit a kdovícoještě. Na borůvky si dojdou když rostou - nasbírají každý hrnek, doma si upečou jednou koláč, jednou si dají jen tak se šlehačkou a stačí. Kyselé okurky, džem, sirup.... toho snědí max. 3 sklenice za rok - to fakt nemá cenu se s tím dělat. Takže jsem zvyklá to brát poměrem námaha/užitek. Pokud je s tím moc patlání a musí se to dělat ve velkém, nedělám to, nevyplatí se.
Tchyně je tedy mnohem víc zvyklá vše zužitkovat. Ale třeba - pěstuje jostu (takový spešl rybíz), která nikomu nechutná. Ale když už vyroste, musí se sebrat a zpracovat, takže z toho má kila kompotů které ale nikdo nejí, tak je cpe v zimě do koláčů které taky nikdo nejí. To mi přijde opravdu škoda práce a energie.
Předchozí