| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Jestli je to periorální dermatitida, tak tu mám - vyléčenou. Ale já ji teda neměla z kortikoidových mastí, ale spustilo mi ji požahání medůzou v obličeji ~7~ Pořád jsem si něco matlala na ty puchýřky od medůzy a oplachovala obličej a postupně jsem si vypěstovala periorální dermatitidu, ale moc mi k tomu nesedí, že by to byl takovýhle rychlý průběh ~d~ Mně se udělal jeden pupínek - pálil jako kopřivy a postupně jak ten puchýřek prasknul, tak se objevil další... A teda průběh zhoršují kortikoidy a vlhkost - mlha venku, vaření bez odparníku, časté mytí obličejem, používání vysušujících mýdel...
A teda kožní primářka než zjistila, cože to mám, tak jí to teda chvíli trvalo. Koukala pod světlem, dráždila to a koukala, jak to reaguje...
A léčba je asi různá dle stupně postižení... ale já jsem dostala na měsíc Tetraciklin (nemocnice kvůli mě uvolňovala asi válečné zásoby ~k~) a měla jsem na to vysušující lihový roztok taky s tetraciklinem a kortikoidovou mast. Měla jsem předepsaný postup, zasušit tím roztokem a pak promazat na noc tou kortikoidovou mastí. Ráno zapudrovat pudrem a chodila jsem prostě dokud puchýřky nezmizeli jako blbec bíle zapudrovaná ~7~ Museli jsme pořídit digestoř a obličej jsem měla povolené mýt jen 1x denně a ještě převařenou vodou. Dr. mě varovala, že se ty pupínky hlavně nesmí dostat k očím, takže na Tvém místě bych šupala k dr.
A teda já musím zaklepat, že od té doby, co jsem byla tak zaléčená, tak se mi hodně svědiví pupínek objevil až předloni u rtů a zaléčila jsem to a od té doby zase dobré. Ale na obličej nepoužívám krémy, občas nějaký zabarvený podkladový krém minerální od Oriflamu a hlavně se hlídám, abych obličej často nemáchala ve vodě.
Nicméně pokud to máš periorální dermatitidu, tak by měla hoooodně pálivě svědit jako pošlehání kopřivama ~d~

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-7= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.