tak jsem se dovolala. Méla by sis opatřit od maminky té dívky papír s jejím podpisem, že po néjakou dobu budeš poručnicí její dcery. S tímhle papírem a možná i formulářem by vám měli pomoci na té psychiatrii. Ségra mi ještě zítra brnkne, jestli je na to néjaký formulář nebo speciální lejstro a jak to řešit konkrétně se sociálkou. Roli taky bude hrát, jestli má holčina néjaké příbuzné, kteří by se o ní mohli postarat. Ale pakliže dá matka písemné svolení a určí tě poručnicí, tak by nemél být problém. Naši taky jsou poručníky dvěma dětem a stačil na to jen ručně psaný papír potvrzený notářem a nikdo se v tom dále nešpárá.
Moje drahá sestra pracuje s problémovýma rodinama a pŕedevším mládeží a nedávno řešila takhle úmrtí jediného rodiče a zpravidla se jí daří, že děti nemusí putovat do DD nebo néjakých náhradních zařízení.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.