| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Díky sally, tohle jsem asi potřebovala slyšet.Ale budu ráda, když se příležitostně, po svátku ještě vyjádří někdo další. Já to totiž takhle nějak dělám, samozřejmně že někdy to jde a někdy to je na palici. A pak se to taky lepší horší- třeba konkrétně ty prohry už docela zvládá, ale jakse stane, že už už vyhrává a pak vypadne na konec a pod. tak to ještě nezvládá. Nebo, když se mu začne kvůli prohře někdo posmívat.
Já právě občas znejistím, když slyším, jak je zásadní pracovat přesně podle dg., nepopírám, že to tak obecně je, ale s ním je to zatím neustále motivace, vysvětlování, podpora, odměny, zákazy.Třeba na strukturu nereaguje vůbec zklidněním, je mu šumák, že ví, co bude teď a co potom - buď to s jeho náladou ladí nebo neladí.
Ten výčet problémů jsem vypsala abyste si ho představili, i když bych je ráda vyřešila. Předloni začal zvládat kroužky, vloni jsme řešili maxi blbnutí během vyučování, to se hodně zlepšilo.teď je s novým učitelem zatím vzorný, ale čekám, že jak se víc unaví a trochu si na něj zvykne bude to horší.
Usínání neřeším v tuhle chvíli nijak, ve SPC nám nabídli spánkové centrum a léky na noc - to zatím odkládám. On v posteli leží, nevstává, ale usíná asi hodinu až hodinu a půl. Když tam ležím s ním , tak takhle, když je tam sám, tak spíš 2 hodiny.

Teď jsme teda vyřadili neoblíbenou flétnu (je mi to ještě líto, šlo mu to), samozřejmně, že nastoupili rodinní příslušníci s řečmi, že nic nemusí, co nechce, že si má zvyknout na povinnost a učit se soustředit .. (dg. je jako v tomhle nezajímá nebo to neberou vážně)nebo jsou slepí- protože ho neustále do něčeho "nutím" obzvlášť když vím, že negativisticky začne a pak se mu to často líbí.

A zatím vidím naše soustředění na pravidelné učení a zapomínání.To zapomínání věcí se mi řeší špatně, protože si myslím, že na to v tom zmatku z přechodů, nového učitele a jeho většího nároku na rychlost, prostě nemá. Dáme tomu čas, učitel bohužel zřejmně nechce nebo neumí dát víc času na balíní pomůcek a já zas zatím nechci, aby to dopadlo tak, že pět minut před koncem řekne- tak Mate ty už si bal...

Sladké jí dost málo, já mám objevenou souvislost mezi únavou ze soustředění a hyper-, ale někdy taky ne- je úplně fajn celé odpol. a pak to na něj příjde, většinou večer, kdy už se to fakt nehodí.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6+0= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.