Přidat odpověď
My teda dáváme na pití od 1 roku buď mléko "čerstvé", tj. desetidenní nebo UHT, podle toho, co je k dispozici a dítě žije, přestože toho vypije cca 3/4 litru denně. Rozhodně bych UHT mléko nezatracovala. Není na něm nic špatného, je jen tepelně ošetřené vyšší teplotou než mléko s kratší dobou trvanlivosti-proto vydrží déle. Není v něm přidané nic, co by ho konzervovalo - z toho mají asi všichni strach. V mlékárně jsem párkrát byla, viděla jsem, jak to zpracování mlíka vypadá a proto jsem v klidu (narozdíl třeba od návštěvy drůbežích jatek - od té doby nejím nic, v čem je drůbeží separát ;-)
Já bych se teda rozhodně vyhla mléku "přímo od krávy" pokud by nebylo prokazatelně převařené. Ono nakazit si dítě v lepším případě nějakým průjmovým onemocněním, v horším případě listeriózou apod. mi nestojí za to, že budu mít dobrý pocit z toho, že dítěti dávám co nejčerstvější.
A zas co se týče převařování, tak mně osobně by vadilo, že se tam vždycky udělá ten hnusný škraloup.
Předchozí