Právě budu vařit bramborový guláš z následujících surovin, gramáže jsou vážené na přesné digitální váze
2099 gramů brambor (váženo po oloupání)
222 gramů cibule (taktéž!)
59 gramů sluničnicového oleje (cibule se na něm osmaží)
239 gramů Dunajské klobásy od Procházky (cca 17 Kč/100g, takže ne ta nejlevnější)
2-3 kostky klasického Masoxu (ještě nevím, kolik jich tam dám, uvidím)
sůl
pepř
majoránka, tymián
česnek
Ochutím to přiměřeně, aby to mohly jíst děti (nejmladší 4 roky). Je pravda, že je to spíš hustší polévka než guláš, protože to ničím nezahušťuju. Ty suroviny mám už navážené v hrnci a v pánvi, vařit budu za chvíli.
Považujete to za zdravý recept, "normální" a nebo vyloženě nezdravý? Dali byste toto jídlo dětem? Jedli byste to samy? Vaříte takhle?
Říkala jsem si, jak je zdravá strava/relativní relativní. Někdo třeba píše, že jí zdravě a pak se ukáže, se si pod tím představuje jídlo s glutamátem a uzeninou
Jak toto/podobné jídlo uvařit bez masoxu? Čím ho ochutit? Co tam případně dát místo uzeniny?
Tohle je u nás oblíbené jídlo, když jsem to vařila minule, mohli se všichni utlouct. Myslím, že kdybych tam dala normální maso a nebo zeleninu (a nebo obojí), už by to takový úspěch nemělo