NO mě by po pravdě docela zajímalo, jak stíhají kroužky matky, co už pracují a mají malé dítě, které si ještě kroužky neobejde. Tedy nemyslím kroužky v rámci družiny nebo školky, tam bych viděla, že je vcelku fuk, jestli v rámci budovy přejde do jiné třídy a má třeba tanečky nebo flétnu.
Takhle mi z toho vychází, že buďto oba manželé lítají kolem kroužků, nebo zaměstnají babičky.
Toho moc nejsem zastánce, sice se tady určitě budou lidi hádat, ale podle mě si většina předškoláků neřekne, že chce nějaký určitý kroužek, většině je to egál a kroužkování probíhá tím stylem, že maminka nejpozději ve třech, čtyřech letech sedne a něco prostě vybere, aby dítě nekam CHODILO.
Jako já nevím, jsem pro kroužky, ale až tak 1-2 třída, kdy už si je dítě brzo obejde samo a taky už je víc vyhraněné a ví, co chce.
S předškolním dítětem bych chodila max. symbolicky 1x týdně na něco zábavného.
Další věc je, že většina kroužků to jede jako byznys od začátku směruje k soutěžení, takže třeba tanečky nejdou dělat style leháro, ale už se drilují choreografie a jezdí na vystoupení. Což mi u předškolních dětí přijde dost šílené.
Aspon u nás to tak je, každý kroužek aerobiku, tanců, mažoretek je minimálně 2x týdně. O sportovních trénincích nemluvě