Přidat odpověď
Májo, základ všeho vaření je podle mě vývar, ten táhne tu chuť nahoru. Jen voda, sůl a bylinky to nevytrhne. Jasně, jde to i bez něj (masox tady vůbec řešit nebudu;-), ale pak to nemá tu chuť, kterou od toho chtějí např. chlapi, není to silné, alébrž vodové a je tendence to dosolovat, dopepřovat, rvát do toho vegety, masoxy, maggi a podobné pičičmundičky a náhražky. Hodně dělá česnek, ale zas asi nepotřebuješ mít vše do česnekova, že;-) Ideální je telecí, hovězí je moc silný (silný ve smyslu, že může přebít chuť např. nějakého krému, ten tak pod masa). Dobrý je i kuřecí, ale z "průměrného" kuřete z obchodu bych ho nedělala, jedině bio nebo domácí. Vzhledem k ceně biokuřat a dostupnosti domácích zdrojů vařím hlavně s vývarem z telecích kostí.
Předchozí