Babičko, skvělý přístup..přesně jako moje mamka, taky má mého syna zmáknutého
K přístupu vám určitě pomůže SPC nebo psycholožka, pokud nemluví asi doporučí nějakou metodu obrázků, kde budou činnosti atd, a taky je důležité chodit k logopedovi, oni dokážou s dětma zázraky...s tím hraním to máš těžko, když si vzpomenu na to když bylo malému tak 2-3roky nebo jako miminko nesnášel knížky, postavila jsem z lega domeček-hned ho zbořil a nebo mi s pláčem bral ruky abych nestavěla, jediné co miloval bylo když byl na rukách, mohla jsem mu normálně vykládat ale číst knížku nnee, jakákoliv řízená činnost nešla, vzteknul se a pak jsem ho dlouho uklidnovala, ted už se zapojuje do všech her, od míčových, po stolní atd, a nepodvádí, to on nesnáší, pravidla on dodžuje až moc, dokonce ani doma nechce dělat úkoly navíc co mu dám já na procvičení protože nejsem přeci jeho učitelka ale maminka..
..
Jak jsem psala potřebuje stanovit pevné mantinely,co jednou zakážete nepovolit, trvat na splnění-pochválit a povzbudit pokud splní-to oni rádi slyší jako ostatní děti, hodně mazlinkovat, a mluvit, mluvit, vysvětlovat...je to sice těžké ale nám se to osvědčilo..a ještě je dobré zachovávat stejný denní režim-snídaně, svačina, procházka, hraní atd, je to uklidní když jdou věci stejně..a dopředu hlásit změny a vysvětlit...snad jsem nic nezapoměla.