Přidat odpověď
Tak na roly senátu mám pohled docela zevnitř. Manželka byla skoro celou dobu studia v jeho vedení. Zas tak moc vlivu nemá. Na druhou stranu je faktem, že ona se těžko studující matka stane jeho členkou, ta má většinou čas jen na to studium. Manželka s dítětem sice dostudovala, ale pro ní byla tragédie jedna 2 za dobu studia a tudíž naše malá na zkoušce nikdy nebyla a jedinkrát byla v budově při obhajobě diplomky, kdy mě dovnitř pozval tehdejší děkan. Myslím, že manželčini kolegové to oplakali. Jenže ona není ten tip, který by potřeboval jakékoliv úlevy.
A ano jsem přesvědčený, že vyučující na VŠ a nakonec i celá akademická obec je zodpovědná za to, že bude vytvářet co nejpřátelštější prostředí všem studentům a studujícím matkám obzvlášť. Důvodů je k tomu strašně moc. Od ušetřených let peněz ze sociálních fondů, přes profit v budoucích daňových výnosech po zlepšování konkurence schopnosti společnosti. To by snad pedagog na VŠ a nakonec i ten senát měl být schopen dohlédnout. Povinností každého zaměstnance je dělat to nejlepší pro svého zaměstnavatele. Ve školství je jím de fakto celá společnost.
Předchozí