Přidat odpověď
No možná bych vlastně mohla těm studentům po vylosování otázky dát i rovnou odpověď, ne?
Nezlob se, ale teď používáš nesmyslné argumenty. Nemám nic proti náročnosti zkoušky, sám jsem kdysi klidně dával zápočet třeba na čtvrtý pokus, když jsem nebyl spokojený (a to potom ještě následovala zkouška). Bavíme se o překážkách, které jsou zbytečné, ne o "překážkách", které jsou spojené se samotným studiem.
příprava na zkoušku je jaksi součástí zkoušky
Jak to brání tomu, aby se student připravil jinde? Jde ti o opisování nebo používání nedovolené literatury? U nás nebyl problém posadit připravujícího studenta do sousední kanceláře, takže pod dohledem byl. Současně to pro dohlížejícího nepředstavovalo téměř žádnou zátěž - student seděl, něco si psal, jednou za půl hodiny přišel nový.
bezdětné odeslat domů
To je samozřejmě přehnané. Ale můžeš vzít například studenta s dítětem těsně před obědovou pauzou, takže tam ty připravující se studenty mít nebudeš.
A ještě z jiného vlákna:
si prostě mohou najít hlídání na celkem 5 hodin za půl roku
Tak mohou, jistě. Není to ale pět hodin, spíš pět půldnů (cesta do místa zkoušky a zpět, cesta hlídače do tvého bydliště, kterou taky musíš zaplatit, čas strávený hledáním hlídače). Se stejnou logikou si připočti třeba dvacet půldnů při návštěvě lékaře, další při jednání na úřadech atd. Se stejnou logikou ti řidič mhd zabouchne dveře před nosem, protože přece můžeš čtvrt hodiny počkat, se stejnou logikou se na některé úřady chodí s jednou věcí třikrát, protože proč by ti hned řekli, jaké podklady po tobě budou chtít, když je to tvoje starost mít je...
Ale víš co, podle toho, co píšeš, tak jsi nakonec celkem vstřícná, nechci ti dokola otloukat o hlavu své výhrady, napsal jsem je, odnes si z toho, co uznáš za vhodné.
Předchozí