Přidat odpověď
Dobrý den,
včera jsem se už na diskuzi nedostala, dovolím si reagovat až teď.
Celou diskuzi jsem otevřela (asi se opakuji)s tím, že vyjímečné se stalo naprostým pravidlem, navíc pravidlem u oboru bakalářského nikoliv doktorského studia, ačkoliv toto je vedeno také jako denní.
A na naší fakultě se stalo zdrojem kritiky.
VŠ studentky matky mají možnost požadovat řadu "změn" studijního plánu (aktuální změnu termínu, po dohodě individuální termín,úpravu studijního plánu apod.).Snažím se všem studentkám vycházet maximálně vstříc. Výsledkem je často absence základních vzorců slušného jednání a řekla bych až troufálá snaha převést odpovědnost za řešení tohoto problému na samotné pedagogy.
Vyjímám ze zkušebního řádu: Způsob zkoušky určuje vedoucí ústavu, katedry či kliniky, přičemž při opravných zkouškách má student právo absolvovat zkoušku celou (tedy i ústní část zkoušky). Ústní část zkoušky je veřejná pro všechny členy akademické obce fakulty.
Dítě stejně jako jakéholkoliv jiného příbuzného je těžko bez návaznosti na akademickou obec tedy zavzít.
Takže ani spící dítě nelze u zkoušky připustit.
Ve společných prostorách fakulty jistě ano.Přímo na půdě ústavu také ne, neboť tomu mnohdy brání provozní řád pracoviště (riziková pracoviště...) Lze připustit pouze pobyt studentů, kteří jsou vždy na počátku daného studijního období seznámeni s pravidly pracoviště a to stvrdí svým podpisem.
Jistě, že lze namítnout a kde je lidský a vstřícný přístup.
On zde je v podobě mnohých úprav a vyjímek, kdy konat zkoušku. Jak je vidět je to pro některé řešení naprosto neuchopitelné.
Qwerty psala, že mě přesně odhadla, že jsem z LF, neboť je všeobecně známo, že zde jsou právě ty ženy, které jednají stylem-žena ženě vlkem.
Tak se také můžu ptát, proč právě studentky matky jsou matka matce studentce vlkem a vzájemně si nevypomohou?
Pokud mě zde některá ze studentek "identifikovala" mohu je pouze ujistit, že jim i nadále vyjdu vstříc v úpravě studijního plánu, změnám termínů a budu jim nápomocná s porozuměním danému oboru.
Ponechám si , ale právo zkoušet bez přítomnosti dětí, abych tak zajistila klidný a standartní průběh zkoušky i pro ostatní a pro sebe podmínky pro soustředění.
Protože ano i examinátor má právo pro standartní podmínky, aby mohl vést zloušku nerušeně a v plném soustředění.
Děkuji všem za názory a jsem pro sebe ráda, že se najde ne málo těch, které mají zdravý pohled na odpovědnost za sebe sama.
Předchozí