Přidat odpověď
Vaiteo, a na vaší univerzitě je na všech fakultách takovýho "standart". Tedy že dítě je minimálně na chodbě - to netuším tam běhá samo bez dozoru? nebo jde do zkušební místnosti s matkou?
Oba případy toleruješ ty i další vyučující?
Nevím, mě přijde, že je to o lidech. Nebo když je studentka dostatečně "drzá" přijde prostě na zkoušku s dítětem, aniž by se někoho ptala?
Totéž probíhá s účastní na přednáškách, cvičeních?
Ty se nemůžeš legálně bránit? Tj. prostě jí říct, ať přijde na zkoušku, ale bez dítěte? Nebo k tomu nemáš "legální právo"???
zajímá mě, proto se ptám
já mám třeba hlídání nespolehlivé, to je jeden z důvodů, proč zatím VS nestuduju, ani by mi nenapadlo, že se na VS mlčky toleruje stav, že se tam děti vyskytují jak při přednáškách, cvičeních tak i zkoušce - to je pro mě naprosté novum, i když to jistě není značka ideál, ale pokud nemůže zkoušející nebo přednášející legálně dítě vykázat, přiznám se, že v situaci, kdy mi bouchne hlídání bych to asi využila taky, i když nerada. Nějak si nedovedu představit, že dítě vydrží den přednášek. Hodinu zkoušku, to jo, ale celý den těžko.
Tahle praxe konkrétně u vás je i jinde? Má to oporu v neexistenci předpisů, které by to upravovaly, takže se dítě zatím vykázat nedá?
Fakt by mě to zajímalo, zajímala jsem se před časem i o existenci hlídacích koutků na univerzitách a fungují jen v ojedinělých případech.
Předchozí