| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Vlad., nevím, jestli to s jistotou vím, ale tuším proč. Moje máma byla svou matkou týraná (podle toho, co mi bylo řečeno, v dětství i fyzicky, posléze v dospělosti psychicky, to už jsem viděla na vlastní oči). A od smrti její matky se moje kdysi fajn máma změnila, jako by do ní "vstupoval duch" její matky. A nejspíš tam, kde její matka ubližovala jí, ubližuje dnes ona mně. A že to hodně bolí, někdy fakt strašně. Hlavně v citlivých věcech, jako je dceřina smrt - mojí mámě taky zemřely děti (dvojčata) a nejspíš se s takovou krutostí chovala její matka k ní a ona mi to teď "posílá dál"..? Kdoví, snad, já si to alespoň tak vysvětluju. A ano, v řadě věcí mě dokáže hodně rozbrečet. A vyloženě se pak kochá mou bolestí, nějak jí to uklidňuje její vlastní bolest, že to ublížení předala někomu jinému. Asi dost obvyklý model týraných, bohužel. Navíc pochopitelně provázený obdobou Helsinského syndromu, samozřejmě její matka je od své smrti postavena na piedestal světice, která své dceři dopřávala jediné dobro na světě.... Nojo, no. Není to jednoduchý.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 7+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.