Můžete mi prosím prozradit, jak to máte doma zařízené a uspořádané, když máte třeba dvě děti blízko po sobě a mladší batole staršímu všechno rozháže a pomíchá? Už z toho začínám šílet, pořád jenom třídím a uklízím. Starší mi v tom moc pomoci nemůže, protože všechno roztřídit a uklidit je celkem složité.Zvládne si uklidit jen po sobě, když si s něčím hraje..A taky by to nebylo spravedlivé, uklízet po sourozenci, že. Dneska jsem s manželem jenom vrtala garnýž a batolák mi během chvíle smíchal tři druhy stavebnice, které vytáhl z poliček, vysypal bednu z tužkama a bednu s hračkama.(Přitom jsem to před chvílí pracně třídila) Všechno dát z dosahu dítěte zase nemůžu, to by si starší s tím hrát nemohlo.Mám věci dané na poličkách tak, aby si je dítě samo mohlo vzít a zase uklidit, mladší nám to ale ničí
Nejděsivější je, když sis táhne puzzle a začne je míchat dohromady.Máme samozřejmě malej byt a police pod stropem už jsou obsazené jinými, pro batole nebezpečnými věcmi(lepidla, nůžky, nářadí, atd..) Máte na to nějakej organizační grif? Nebo se to prostě musí jen přežít?A co takhle to všechno rovnou smíchat, nasypat doprostřed místnosti a neuklízet? To by bylo asi úplně nejlepší.