Přidat odpověď
Jájo, já vždycky myslela, že zápal plic se dostane, když se člověk užene a pak napije studenýho, ale tohle byla vyloženě plicní infekce. Na RTG je to vidět jako zápal plic, ale je atypický, protože ho způsobují ta mykoplazmata (je to podobná havěť jako chlamydie) a dělá to právě šílený zápaly plic a šílený horečky. Já byla strachy bez sebe poprvé v těch jižních Čechách, podruhý teď s tou starší dcerou - ležela už jen jako loutka, celá rudá jako kamna, hicovala, prášky na horečku nezabíraly ani v kombinaci Paralen-Nurofen najednou, tak šla do sprchy a říkala mi, že na sebe pouštěla studenou a stékala z ní horká. To jsem ještě nezažila, pak si vzala čistý pyžamo, přikryla se a během čtvrt hodiny zas přes 40. Takhle to bylo 2 dny, než jí zabral ten Klacid. Na tyhle potvory (mykoplazmy) totiž zabírají jenom makrolidy, penicilin se nechytá.
Ptala jsem se doktorky, jestli když jsme tuhle potvoru všichni už prodělali, jestli už máme protilátky a jestli už to nemůžeme znova chytit a ona mi řekla, že bohužel můžeme. Já už nevím, jak víc bych ještě doma uklidila, někdy si připadám jako pošuk, všude stříkám Savo a Domestos, smrdí nám to tady jako v nemocnici a bacily ne a ne se odstěhovat.
Předchozí