| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Škoda, že se nemůžu zeptat ségry, protože naše vztahy nejsou ideální. Ale ona si toto prožila díky našemu staršímu bratrovi a to jsou jejich vztahy dost v pohodě.

Brácha dal prostě svým synům jména, která chtěla dát svým dětem ona. Pravda je, že brácha i jeho žena toužili spíš po holčičkách a shodnout se na chlapeckých jménech měli dost problém. Určitě to nebylo naší ségře naschvál (švagrová, ani nevím, jestli o nějakých oblíbených jménech mojí ségry věděla).

No a já jsem to možná dorazila, když jsme čtvrté holce dali jméno, které zase měla ségra vybrané pro svou případnou holčičku. Ale já to ani dopředu nevěděla, nebo teda, když se nás ptali na vybrané jméno, tak jsem ho řekla a při té příležitosti jsem se to od ségry dověděla, že ho chtěla ona. Navíc to jméno si tak trochu protlačil muž, který opět rozhodně netušil, že ona ho má vysněné. No a jmenovaly se tak obě naše maminky, tak se to trochu nabízelo, zejména když už jsme ostatní nápady měli využité..

Ségra se tedy svého vysněného dítka nedočkala a nedočká, s přítelem se nedohodli ani na adopci nebo asistované reprodukci, takže zůstali bezdětní. Jinak naše vztahy (ani moje ani bratrovy) se sestrou výběr jmen dětí nijak neovlivnil. Jsou dlouhodobě nastavené, vychází z mnohem hlubších prožitků.

Ostatně, pokud by si sestra dítě adoptovala (o tom uvažovala, ale přítel nechtěl), tak se klidně mohlo stát, že by získala dítě se stejným jménem, jako má některé moje nebo bratrovo. Já bych v tom problém neviděla.

Takže až se svého vysněného dítka dočkáš, určitě se ti to povede nějak vyřešit. Třeba zjistíš, že tvoje vysněné jméno má v tu chvíli pět dětí z deseti a přejde tě chuť ho dát (to se stalo mně s několika dívčími jmény) nebo ti to bude naopak jedno a pak bude i jedno že ho má sestry dítě, protože se to v tom "davu" ztratí. Nebo se ti zblázní hormony a co se ti líbilo celý život, tě najednou přestane oslovovat a najde se něco úplně jiného.

Chápu tvou mrzutost, ale neboj, bude líp. Naštěstí jméno patří mezi ty bolístky, které poměrně snadno přebolí a dají se změnit. Držm palce ~;((.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.