Afričanko,když jsem četla tvůj příspěvek, myslela jsem, že mám alter ego. Sedí všechno až na to,že já nemám fyzickou práci, mám spíš nadměrně psychickou práci, takže stresy v práci i doma. taktéž nesnáším sladký, odjakživa.jo,když mi jednou za sto let někdo donese dortík, tak si ho dám,abych neurazila,ale cíleně sama nikdy. Ani čokoládu. Pití nesladím a sladké nepiju.Piju hořkou kávu s mlékem, ovocné čaje bez cukru po litrech a vodu. Kdybych měla ráno něco pozřít,tak se asi pozvracím. Ideální doba,kdy můj žaludek snese jídlo, je tak 4-5hodin po probuzení a nejím z pocitu hladu ale z "musu", oblíbených jídel mám fakt minimum. Snesu brambory, kuřecí maso, rajčata,okurky,kukuřici, tmavej chleba.
Nadváhu jsem měla odmala, vždycky blbé stravovací návyky, ráno nic, škola dlouho, doma jsem byla třeba až v 5,bez pocitu hladu jsem snědla buřta a rajče (moc na výběr nebylo, je mi 37, takže to je doba prehistorická)a přesto jsem už ve 14 při výšce 173 měla přes 80kilo. V těhotenství jsem moc nenabrala, ono stačilo,co jsem měla
Pak se na mě vykašlal manžel a kila šly dolů nějak samy, dostala jsem se na 64 ani nevím jak. Pak to bylo jak na houpačce 15nahoru 15 dolů.ale posledních pár let už jsem jen těch x kilo nahoru a nejde s tím nic. teda jasně , šlo by, kdybych jedla 5-6x denně po troškách. Ale lidi,kteří jídlo milují, těžko pochopí, že někdo jinej chuť k jídlu nemá. mě by vyhovovaly tubičky s jídlem,jak mají kosmonauti. bez chuti bez zápachu,bez přípravy. Přesně jako ty mám hroznej problém s tím, že všechno,co je jakoby "dietní" je sladké nebo nasládlé. Fuj fuj fuj. te´d zrovna mě dorazila doktorka,ke které jsem šla s tím,že se mi z extrémně nízkého tlaku hrozně zvedl (až na 170/110) a ona do mě hustí,že musím zhubnout (nyní mám 173/82). já to vím, ale na druhou stranu, pomohla by mi asi víc,kdyby mě poslala do obezitologické poradny. Moje běžná strava za den je třeba jablko, dalamánek,kousek sýra a 3 rajčata. jo,taky nemusím teplý jídlo. ve chvíli,kdy se snažím jíst zdravě a zařadím jedno teplé jídlo denně, tak během týdne jen tím jídlem přiberu i 3kila. Asi je to propojený jako kolběh. V hlavě je zakódováno jídlo rovná se tloušťka a tudíž i kdyby tělo jíst mělo, tak se tomu brání.. No tak jsem se vykecala..Kdybys chtěla,můžeme si napsat,já bych s tebou do toho boje šla.. Email mám Johanka74zavináčseznam.cz a vyskytuju se hodně v Praze, pokud jsi taky z Prahy nebo okolí,mohly bychom zabojovat i osobně
Drž se a jez. já jsem se rozhodla jíst pravidelně minulej týden, nechce se mi,ale snažím se..