Ahoj,
Byla jsem na porodním sále II. (ten jsem si vybrala sama) a oddělení P3 (tam mě přiřadili). Obrázky si můžeš najít na www.apolinar.cz Dokonce je na obrazku i "muj" nadstandartni pokoj. Byla jsem na něm 2 dny, protože nebyl hned volný. Byla jsem moc ráda, protože jsme tam s mimi měli báječný klid a návštěvy mohli přímo na pokoj. Doporučuji!
Jinak s tim kojenim bych ti asi poradila, ať si ještě teď najdeš nějaký kurz, nebo se poradíš v laktační poradně (nebo jí pak vyhledáš). Určitě pak budeš víc v klidu. Bohužel tvorba mléka je opravdu závislá na tom, jak je maminka v pohodě!! Doporučuje se i hodně pít. Já piju od HIPP čaj pro kojící matky a pak feniklový, ale ten spíš kvůli malé, má hodně prdíky a bolí jí bříško.
No, jinak jsem se už dost rozkojila. Malá pěkně přibírá. Ale upřímně musím říct, že mi kojení nepřináší nějaké uspokojení a jak se říká, že je to velikánské pouto mezi matkou a dítětem a že tady vzniká ta láska, tak to opravdu nepociťuji! A co jsem se bavila s kamarádkama, tak nejsem jediná tohoto názoru. Pouto k malé pociťuji třeba při koupání, když spokojeně kope nožičkama, když se probouzí, nebo když mě pozoruje..
První dny budou náročné, ale přeji ti, aby jsi je zvládla v klidu. Já osobně jsem se "vzpamatovala" tak po 14 dnech. Pak už to začalo vše být takové pravidelnější, spaní, koupání, kojení.. Jo a určitě si kup a vezmi do porodnice mast Bepanthen. Je na bradavky. A pak ještě pár plen pro mimi, dávají jich asi 5, nebo 6 na den, ale s těmi se šetří myslím v každé porodnici ;o)
Držím palce!!
Margaret
Předchozí