| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Necháváme si zhotovit projekt na rekonstrukci malého domku, budeme zobytňovat půdu a máme s mužem malý spor okolo střešních oken. Nahoře bude celkem velká místnost, v projektu jsou na každé straně střechy 3 střešní okna. Projektant je zakreslil asymetricky - dvě u sebe, mezera a pak jedno solo, na druhé straně střechy pak obráceně (naproti dvěma oknům jedno a proti jednomu dvě). Mě se to líbí, líbí se mi dvě okna u sebe esteticky (představuji si prostor uvnitř a dvě okna vedle sebe podle mě slibují příjemné posezení) a přijde mi to dobře vymyšlené že to bude vyvažovat to, že bude méně světla přicházet z druhé strany kde bude okno jedno. Manžel oponuje že by chtěl mít okna symetricky naproti sobě z obou stran střechy vždy po jednom. Že prý tak bude v místnosti víc světla a nebudou vznikat temná zákoutí. Nevím jestli je to tak, že solo okna prosvětlí místnost víc, zase mám strach že místnost bude prosvětlená celkově víc, ale bude celá symetricky šerá, oproti tomu u dvou oken vedle sebe by možná v pokoji vznikla světlejší a tmavší místa (zatím interiér vymyšlený nemáme). Opravdu tomu nerozumím, nevím co je lepší a nedovedu si představit jaký to bude mít efekt.
Protože půjde o dětský pokoj, chtěla bych aby tam bylo světla hodně a pokoj byl příjemný a útulný. Už teď je zřejmé, že okna asi budou muset být v takové výšce, že děti neuvidí ven (jen nebe, max. cíp střechy sousedního domu). Nemůžu nikde dohledat dostatečnou odpověď jak je to se střešními okny vedle sebe ( 2 kusy ), zda je to výhoda a nebo nevýhoda a v čem.
Díky moc za vaše postřehy nebo odkaz.~x~

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.