aghi, vůbec jsem se tě nechtěla dotknout.
jen si myslím, že tudy cesta nevede. Nepochybuju, že všechno děláš s láskou a "prdnutí nervů" taky beru (mám ADHD dvojčata kluky, takže fakt vím, o čem píšeš). jenže metodami praktického zkoumání jsem vypozorovala, že prostě líp funguje "strašit" něčím reálným, hlavně tím, co můžeš splnit. Ne až za týden, ne až večer, ale hned. Pro tak malé děti je "nepřijde Ježíšek" (a zrovna tuto větu jsem skutečně použila, na rozdíl od "odnese tě čert" mi nepřijde tak děsivá) tak daleký a abstraktní pojem, že to vůbec nemůžou pochopit. Navíc - ruku na srdce - opravdu by někdo měl tu "sílu" to udělat. Takže vyzkoušela jsem a NEFUNGUJE TO. co funguje? SLIBOVAT JEN TAKOVÉ TRESTY A HROZBY, KTERÉ JSOU REÁLNÉ, JSEM SCHOPNÁ JE SPLNIT A NÁSLEDUJÍ BEZPROSTŘEDNĚ PO PROHŘEŠKU. ale chápu, že se to líp říká, než dělá a taky jsem si k tomu musela dospět (můj manžel k tomu nedospěl dosud. např. tříletým klukům na týden zakázal za něco Večerníček. co na to kluci - stejně Večerníčka nemáme, tak můžeme zlobit. a jak zlobili, zákaz se posunul na měsíc, v půl roce se manžel zastavil a snad pochopil