| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Nedočetla jsem celou diskuzi, ale mám na tohle taky svou teorii (odborníci, nebijte mě, že nemám dobrou terminologii, jde mi o smysl). Myslím, že se člověk rodí s určitou výbavou různých vlastností. A výchovou můžu ovlivnit to, jak se s nimi ten člověk naučí zacházet. Když má někdo sklon třeba k agresivitě, výchovou ho můžu naučit, jak ji zvládat. Třeba ten Hitler prostě musel mít nějaké vůdčí schopnosti nebo schopnost se prosadit, působit na lidi, dostat se až tam, kde byl. Ale ta výchova jistě ovlivnila to, jakým směrem tyto své schopnosti využil.

Na mých dětech se mi ta teorie zatím potvrzuje. Mám pocit, že prostě mají svou osobnost, se kterou se narodili a já můžu být jen přihlížející a můžu je směrovat. Ale ten základ nikdy nezměním, ani nechci.

Elíí, ale když se nad tím zamyslím, tak to, co dítě ovlivňuje v břiše a při porodu, zvuky, pocity matky a tak, to je vlastně taky vnější vliv, výchova, ne?

A říkal se tu argument, že sourozenci jsou taky jiní. Jenže sourozenci nikdy nemají stejnou výchovu, i když si to můžeme myslet. Naopak bych řekla, že především "nedvojčata" mají tu startovní pozici úplně jinou a i přístup rodičů, dost jsem o tom poslední dobou četla a přemýšlela.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-7= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.