Přidat odpověď
Pavlo, koukám, že ti nikdo kromě smíchu moc neporadil.
Takže dám nevyžádanou. Píšeš, že ho máš už od léta, a zkoušela jsi ho vychovat po dobrém? Napíšu pár tipů - buďto si z toho něco vemeš, nebo ne, to záleží na tobě. Já mám zkušenosti s bišonama takovou, že to jsou fantastičtí, neagresivní a velmi chytří psi, není to pravidlo, ale znám jich hodně a jsou spíše dobře učenliví než že ne.
- buzení v noci - je pes dobře vyvenčen? Najezen? Dala bych mu na jeho místo kousací kost, hračku, plyšáka, něco, s čím může spát, co ho zabaví. Je to společenské plemeno, bez kontaktu s pánem trpí.
- proto i možná dělá potřebu na koberec, tady bych ho POCHVÁLILA A ODMĚNILA pokaždé, když přijdeš a potřeba tam není udělaná, psi to pochopí hodně rychle, kdy odměnu dostanou a kdy nikoliv, kdy se pán zlobí - já jsem přimáčkla čenich vedle vykonané potřeby a houkla co to je? - oni to vědí.
- to samé venku, jakmile se vyvenčí odměnit malým pamlskem, nevyvenčí - není nic.
- pokud se pes ohání a chce kousnout, chytit ho pevně za čenich, já mu klidně nabídnu jeho tlapku do zubů, počkat až se uklidní, pohladit.
Nevím, no, bišoni jsou fakt obvykle milovaní psi, hraví, umí panáčkovat, byli to cirkusoví psíci, co to zkusit se mu více věnovat, než se naučí?
Předchozí