Přidat odpověď
"Ecim,
tohle si ale myslím, že je především Tvůj velký problém a Tvoje zaťatost (byť pochopitelná).
Proč bys nemohla mít hezký vztah s matkou, která by byla ze své podstaty a povahy Hausfrau?
Tj. mohla by si to finančně dovolit, byla by tak spokojená a tu spokojenost a pohodu by šířila kolem sebe?"
Kudlo, protože zastávám trapný názor, že produktivní věk je od toho, aby se pracovalo (není-li vážný důvod nepracovat) a ne dřepělo na zadku a nechalo se vydržovat. Je spousta lidí, co by dali první poslední za to, kdyby mohli pracovat, a ono to třeba z nějakých vážných důvodů nejde buď vůbec nebo skoro vůbec.
"Mně přijde děsné, nezdravé a nenormální, aby mnou dítě pohrdalo jen proto, že jsem v jeho očích neudělala dostatečně ambiciózní "kariéru" (nota bene, když jsem se jí vzdala - dobrovolně a ráde - zčásti proto, abych mohla být s ním)."
Kudlo, nemusí jít o bůhvíjakou kariéru, je prima být doma s malými dětmi, ale když povyrostou, tak je důležité jim i být příkladem, jak skloubit rodinu i práci. Dovedeš si představit, co to může udělat s holkou, která takový příklad nemá? Odkud má brát vzory a sebedůvěru?
Předchozí