| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

nevím, mě přijde, že dřív se strava řešila ještě míň, než dneska - tj. děti futrovaly už od mimin sladké, tučné, pečivo

já mám na mysli výhradně období už od toho roka, dvou - to klasické první období vzdoru, kdy ještě dítě nemůže být tak zpracované okolím jako puberťák, který už rozumově ví, že si může dovolit hodně

mě osobně to přijde, že jak ty děti dřív nebyly středobodem světa, nikdo se jim extra nevědnoval, ani nebyl čas - nebyly automatky, myčky, hotová jídla, aby se matka zbavila plen, začala "vysazovat" na nočník už v roce, dokud bylo dítě ještě "poddajné náturou" atd. atd.

Prostě ty děti vyrůstaly v tom, že se prostě "musí zařadit, poslouchat a čeká se od nich minimum potíží".

Dneska si matky nastudují příručky psychologů a následně se bojí, aby když dítě sebemíň "skřípnou", aby ho duševně netraumatizovaly - to dítě tenhle postoj matky pozná a už z toho se taky hodně odvíjí.

Plus s plenami a se vším se dost čeká do nejzazšího momentu.

Můj osobní názor je, že k nám přistupovali stylem: Ohýbaj ma mamko, dokud jsem já Janko. Až já budem Jano, heohneš ma mamo.
Takže pak nemusely ty matky řešit mnohé věci, které řešíme dneska.

~d~

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.