Přidat odpověď
Dámy, prosím, pokud se některá pohybujete v oblasti veřejného stravování, potřebuji akutně poradit.
Mám určit kapacitu kuchyně a případně zvážit její nutné rozšíření či modernizaci pro požadované navýšení kapacity. Hygiena mě posílá za soukromou firmou. Soukromá firma mlží. A já už potřebuju něco zjistit.
Vyhláška 107 (http://www.tzb-info.cz/pravni-predpisy/vyhlaska-c-107-2001-sb) obsahovala v příloze 1 tabulku s požadavky na členění provozovny. Jenže tahle vyhláška je zrušena.
Mám dojem, že její nástupce je vyhláška 137, jenže ta už tuhle tabulku nemá (http://www.tzb-info.cz/pravni-predpisy/vyhlaska-c-137-2004-sb-o-hygienickych-pozadavcich-na-stravovaci-sluzby-a-o-zasadach-osobni-a-provozni-hygieny-pri-cinnostech-epidemiologicky-zavaznych).
Znamená to, že už je to fuk? Že člověk může mydlit vejce na stejném stole jako vařit brambory a provozovat to, bůh mě ochraňuj, ve stejné místnosti? Nebo je nějaká nová vyhláška? A jsou nějaké normy pro přístroje? (Třeba pánev X je určena pro výrobu max. 100 obědů denně nebo tak něco.)
Jo a kolaudační rozhodnutí nikde není, kapacita kuchyně je předávána ústní lidovou slovesností.
Předchozí