Hned na začátek předesílám, že se tak naštěstí nestalo v naší rodině, ale vedly jsme s kamarádkama na toto téma debatu... ( stalo se blízkým známým.
Mám na vás dotaz ... co si myslíte o následující situaci ?
Zemřela žena při porodu dítěte, měla ho v pozdějším věku a těhotenství bylo velmi rizikové. Děťátko přežilo, zůstal ještě starší sourozenec ( asi 15 let )...
Velmi mě překvapilo, že manžel se o dítě nepostaral a péči převzala sestra jeho manželky. Dítě budou vychovávat oni, táta bude pravděpodobně jenom "strýc", který bude chodit o víkendu na návštěvu...
Nevím, ale při hrozné představě, že bych tady nebyla a moje dítě by nezůstalo u táty, je mi smutno. Já vím, že můj manžel je milující táta, staral by se a snažil ze všech svých sil... Samozřejmě by má i jeho rodina pomáhala, ale asi bych si nepřála, aby ho vychovával můj sourozenec...
Je to složité, kamarádky měly některé i názor, že je miminku líp u "tety" než u táty, já si myslím opak...
Co vy ? Ta situace v rodině je možná jasná, otec je přes týden hodně pracovně na cestách, ale i tak....mě se to řešení tak nějak pocitově nezamlouvá....