Stává se mi to občas ne často, ale stává. zajímám se o to, co mají děti jíst, o jejich psychomotorický vývoj atd., především o mýty mezi matkami. Má úroveň znalostí je přiměřená tomu, že se zajímám, nic extra, co nevím, dozjišťuju z odborných zdrojů a ehm, věčný zdroj rodina, že.
No a občas se mi stane, že kamarádky či známé dělají něco do očí bijícího, jako: krmí kojence celozrnným pečivem, jedna mamka míchá UM "baj voko" a hustější, aby malej hezky rostl, kamarádka kouří při kojení krabičku denně, jedna maminka posazuje dítě v 1 měsíci (obklopí ho srolovanými ručníky, dneska jsem narazila a to přímo držkou na téma chodítko.
Kde končí hranice dobré rady a začíná opruz? Nikomu nic nevnucuju, ale držet kušnu prostě nedokážu.
Kde máte hranici vy? Co byste dělaly v uvedených příkladech, které jsem jmenovala? Samozřejmě když vidím maminku, jak dá ročňákovi čokoládu, nepípnu, protože to je fakt otázka, jestli to tak vadí nebo ne. To samé jestli má dítě šálečku nebo srká pěnu z piva, to jsou pitominy.
Pro představu, úryvky z dneška. na FB shání maminka chodítko pro své 7měsíční dítko. Komu se nechce číst, nenutím, třeba jen koho zajímá téma psychomotorický vývoj, jen mi, prosím, řekněte, co byste v podobné situaci mamince napsaly, nebo byste nepsaly? Nebo co napsat líp? Díky!!! JÁ: ááá, chodítko né! Škodí... ale už držím klapajdu....
http://batole.zdrave.cz/je-pro-dite-vhodne-choditko/ A teď už mlčim ;o)
druhá: jak to,že škodí?A co by jste doporučovala místo chodítka?
Přeci jen se musí nějak naučit chodit a udržet se na nohou =)třetí: ani můj,akorát,že já ho pořídila a on na mě koukal,co po něm chci :D a když jsem ho tam posadila,tak nechápe a to je mu rosím 9 měsíců:D zato v hopsadle by se jistě vyřádil
čtvrtá: hopsadlo taky škodí !! :D ale taky mlčím ;)
druhá: jééj =DD a to ho mám nechat jen ležet? =(( =DD
Přibližně před hodinou · To se mi líbí
...
třetí na druhou: asi jo :) já toho našeho malýho taky nechala,ať si poradí....pořád jen ležel a lézt začal až v 8 měsících
jojo to dělal i //KLUK// :D nejlepší je nechat prcky at si chodí sami :) vím z vlastní zkušenosti :) oni si uznaji sami kdy je čas .))
druhá: malému je 7.měsíců a neleze,nesedí nic..jen se umí otočit na bok a břicho
...tak když dám malého klečet v postýlce tak sám klečí a drží se okraje postýlky,ale jinak nic...sedí sám jen když ho opřu
JÁ: Ale ne tak brzo, jak se dítě naučí chodit? Stoupne si a jde! Správně se dítě nemá učit chodit vůbec.
...
V 7 měsících stačí otáčení, spousta dětí si sedne až v 9 měsících. Víte v čem je problém? V tom, jak dneska mamky machrují, kdo dřív a tak, já když slyším, náš pepíčech chodil v 8 měsících, heč, jdu do kolen. To se předhánějí, koho víc budou bolet záda v dospělosti? Podívej, asi tak, kolik znáš dospělých, který mají zdravé nohy a nenaučili se chodit? ;-)))))
druhá tak pardon...jen jsem s maminama diskutovala =))
JÁ druhá, diskutuj, sice je to mimo bazárkové téma, ale týká se to koupě zboží, prodáván nechodítko, značka zdarma :DDDD
druhá: já se taky ptala zda někdo nemá to a to..to vy jste mi tam začala dávat rady..nezlobte se,ale připadám si jak u doktora a každá maminka si vychovává své dítě po svém ;) =))
Pátá: Druhá, já si myslím, že neškodí....věc názoru...kolik dětí mělo chodítko a mají záda v pořádku, já osobně ani žádné neznám co by kvůli chodítku nebo hopsadlu mělo problémy ze zádama...a kdyby to bylo tak škodlivé tak by to nebylo prodejné
můj syn ho měl taky a pro mě to byla pomoc když nechtěl ležet a já něco potřeboval udělat a pro něj příjemná změna:)
druhá: no abych pravdu řekla tak nevím zda ho koupit teda nebo ne =))pro mě by se to šilko,protože jsem sama s malým..
JÁ: určitě vychovávej po svém, ale já jsem vždycky ráda, když mi někdo řekne něco, co nevím, třeba že se chystám vypít zkažený mlíko, ale samozřejmě co si z toho kdo vezme, to je na něm, joo, pro dobrotu na žebrotu ;-)
...
pátá: řekla jsem jen svůj názor
malý v něm byl od 5 měsíců do 9 měsíců než začal chodit sám...a úplně postačilo starší bazarové za 400:)
...
Já: Od 5 měsíců 8-o
Druhá, však jo, všeho s mírou ;-) přeju pěkný večer a ať ti žabátko pěkně roste a do roka tě pěkně prohání!!!
šestá: Kolik lidí tolik názorů, dcera (7 měsíců) má hopsadlo, pro ní je to změna, pro mě šance stihnout doma nějakou práci. Není v tom samozřejmě denodeně x hodin, je to pouze jako zpestření na pár minut.
druhá: děkuju vám =))
....
pátá: můj život není bohužel jen o vaření a uklízení, ale i podnikání a starosti o dům takže se mi tato ,,pomoc,, hodila..a ovšem svého syna miluju a nedělala bych nic co by mu škodilo
ovšem já sem řekla jen svůj nátor a toť vše
)ú dál to rozebírat nebudu:)
JÁ ani by mě nenapadlo, že byste dělala vědomě něco, co by mu ublížilo, nevědomě člověk občas chybu sekne každej :o) tak proto jsem ráda, že se o tom diskutuje, co si z toho kdo vezme, je na něm, jsme dospělé a jsou to naše děti.