Co se týče tchána, tak je to děs, jeví se jako hulvát
. Jen aby se manžel za pár let nezvrhnul po něm.
Co se týče tchýně, asi se děsně těší (doufám že já jako tchýně takhle nedopadnu). Manžel je sám nebo má nějaké sourozence? Sestru? Protože jestli ne, je to tchýnina jediná cesta, jak si užít vnoučat, a bohužel to odnáší její snacha. Pokusila bych se jí jednak razantně zklidnit a pak následně řízeně zapojit. Možná hodně razantně, předpokládám, že tchán si takhle hubu neotvírá jen na snachu, takže tchýňka může mít lety soužití s hrubcem vypěstovanou pěknou hroší kůži. Manžela je nutné dostat na svou stranu.
Co se týče taktiky tvé sestry - celkem OK, ale to vaření/pečení oblíbených jídel - toto bych nezvrhovala, ba právě naopak. Nezapomeňte, že stále platí a s postupujícím věkem ještě víc, že chlap nesmí bejt hladovej. Kolikrát jsem poslouchala debilní pindy a výtky na cokoliv a pak mi vždy došlo, že jen kecá z hladu. To sousloví "kecá z hladu" má pravdivý základ. Krmte tu bestii, říkávala (krom jiných perel) moje babička. A když mu uvaříte jeho oblíbené, v 99% případů se ze zuřícího lva stane roztomilá předoucí kočička.
Takže oblíbená jídla od tchýně se naučit a pokud možno zdokonalovat. Navíc je to cesta, jak manžela dostat na svou stranu.