Ne, nedávám, jsem pes. A babičkám jsem v podstatě od začátku vysvětlovala, že nechci zvykat děti na sladké, a krotila je hodně od začátku. Půl rok, tak ve věku dětí kolem 1 roku, kdy už začínaly mít tendenci bonbony aj. dávat, jsem tak vytrvale "prudila", až si nakonec zvykly a už jim to ani nechybí -myslím babičkám, dětem to nechybělo nikdy
Dohodly jsme se na věcech, které jsou jako sladkosti přijatelné pro mě i pro ně (obyč sušenky, pečené buchty, koláče, perníčky,...) a uplácejí tím. Nebo třeba i kulatým sýrem baby bell, hroznovým vínem, pribináčkem. Trochu jsem se bála, co bude, až děti nastoupí do MŠ a budou jim běžně dávat bonbóny a čokoládu, aby po tom "nedostatku z mládí" nezačaly najednou příliš toužit, ale naštěstí ne, už si sem tam něco v té MŠ nebo na nějakých akcích dají, ale jinak je to ani nenapadne.
Je to tedy trochu od tématu, já jen, že s každou rozumnou a dobře to myslící babičkou se snad dá dohodnout, jen jí pomoz najít přijatelný řešení potřeby úplatků. Jinak lízátka, bonbony, čoko, žvýkačky, to už mi přijde skoro totéž - jen bych hlídala to množství, aby z toho nebyl zvyk.