Když tu píšete, že ho otvíráte až za 20 minut apod., tal mi nějak není jasné, kde je ta úspora času? Asi je to hloupá otázka, pardon - ale kddyž vařím brambory sice jen 8 minut místo 20, pak ale dalších 20 minut čekám na otevření hrnce... ???
Pamatuji si z dětství, že moje máma hodně vařila v papiňáku /tlakovém hrnci (je to totéž?). Že by se bála, to ani náhodou! Že by někdy čekala na otevření, to taky ne - normálně za tu rukojeť sundala z plotny, zavřený hrnec šoupla pod tekoucí studenou vodu nad dřez, tím se obsah schladil, zasyčelo to, čudlík zajel dovnitř (což znamená že už hrnec není pod tlakem) a hrnec otevřela. Nevím jestli je to nějak považlivé/nebezpečné počínání - ale dělala to tak běžně a myslím že stále dělá...
Já jsem jen neměla ráda to syčení.
Dnes papiňák nemáme, ani nevím proč, nějak nás to nikdy nenapadlo.