| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Hogan - klid, mám za sebou narkóz (bohužel) plno a o nic nejde.

Zaprvé by měl za tebou přijít anesteziolog a vše ti vysvětlit. Když to byly plánované operace, přišel den (večer) předem, když to bylo náhlé, stavil se za mnou "cestou na sál". Takže pokud máš z něčeho obavy, nějaké nejasnosti a tak, tak si to sesumíruj a vyptej se.

Zadruhé "večer před" už ti dají prášek na uklidnění, aby jsi se nenervovala a spala. Já ho teda pravidelně odmítala (a díky bohu už poslední leta ho nemusela vyplivovat, ale stačilo ho fakt jen odmítnout), jelikož jsem se operací (anestezií) nebála a spala jsem jako dudek, tak proč do sebe ládovat chemii zbytečně.

Zatřetí ti ráno prdnou injekci - oblbovák. Nevím, jak bude působit na tebe, já byla ožralá. Po první zkušenosti, kdy mne to strašně zaskočilo jsem na to už anesteziology upozorňovala předem.... Já totiž - jinak fakt slušná ženská - byla "ožralá" a vyprávěla všem okolo značně sprosté vtipy (ještě i chirurgům na sále...). Sama jsem se slyšela, jak ty vtipy vyprávím, ale nemohla jsem "tu hubu" zastavit... Píšu ti to proto, aby tě nepřekvapilo, že můžeš mít na tu injekci různé (zajímavé) reakce. Ale většina lidí prý už po týhle injekci pospává. Já mám atypickou reakci.

Začtvrté tě odvezou na sál, kde ti dají "trubičku" do žíly (kanylu), pokud ji tam už nemáš z nějakých předchozích kapačak. No a jednak to do toho pustí nějaký "dryák" a jednak ti dají dýchat z masky. A to už mi začínaly utíkat oči........rozmlžilo se mi vidění ...... přestala jsem být třeskutě vtipná ~y~ a........

..... za pár desítek minut či nějakou tu hodinku jsem se vzbudila a bylo po všem. Já se tedy budím z narkózy dobře, velice rychle - cestu ze sálu už většinou sleduji, na pokoji si nechávám mobil po ruce, abych hned zavolala rodině, že jsem se ZASE vzbudila a nemají odemne pokoj ~t~ a pak jsem spala a spala třeba celý den.... A nic mi dál není. Jen tedy naposledy (v létě) jsem trochu zvracela, nevím proč, před tím se mi to nikdy nestalo... ale bylo šílený vedro (asi nejteplejší den letošního léta) a já teplo fakt blbě snáším... Tak možná proto. To ti zase píšu proto, aby jsi s tím počítala, že se ti to může stát. Vždy jsem si nechávala po ruce namočenou žínku (je to příjemný na otření obličeje a otření pusy a to i když nezvracíš - můžeš mít nepříjemný pocit v ústech a napít tě nenechají) a jelení lůj nebo pomádu na rty - pusu jsem měla od narkózy bolavou.
Pak aby tě nepřekvapilo, že tě může ot té intubace jeden dva dny pobolívat v krku. No a to je - co se naestezie týká - vše.

Prosím - ber to všechno tak, že to jsou MOJE zážitky, nejsem zdravotník, asi se vyjadřuji i nepřesně a NAVÍC existuje hodně druhů a stupňů anestezie!!!!

Drž se!!!!
Simča ~b~

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.