Br, jako historka výborné!
Nechtěné dárky neposílám dál jako dárky, ale dávám to dál normálně s vysvětlením, že se mi to nehodí- např. nesnesu kosmetiku Oriflame (osypu se po čemkoli od nich), ale není to hnusný šunt, jen dárce to prostě nevěděl. Tak to nabídnu kamarádkám, co nejdřív, aby to nebylo staré a jeté.
Předměty zvláštní, které mohly být třeba i nákladné, ale jsou to neskutečné blbosti či kýče, dávám do každoroční oddílové tomboly - tam jsou za to vždy rádi a jak pak září výherci
.
Dárky potravinové možná někdy pošlu dál, ani nevím, nedělám si na bonboneiru značku, od koho to je
Prostě když chci někomu dát bonbonieru, zahledím se do špajzu a vyberu tu, která mi připadá vhodná, a neřeším, zda jsem ji dostala nebo koupila. Ale vždycky teda kontroluju datum spotřeby, neb od tchýně (zubařky) se k nám také dostávají bonboniery putovní, prošlé i několik let.
Zvláštní katergorii tvoří dárky, které jsou sice nějaká ohavnůstka, ale dostala jsme je od někoho obzváště mi milého. Tak to si pak z náklonosti k tomu člověku nechám.