Přidat odpověď
Mě pobavily ty "hlody", že člověk s nadváhou je vyžranej, že se k tomu nezřízeně prožral.
Co to jako je, prožrat se? To může říct jen člověk, co má organismus typu průtokáč - sežeru a vys... s prominutím.
Člověk co má pomalý metabolismus, tak stačí úplně jíst normální dávky jídla, nijak kalorického, ale přestat intenzívně sportovat.
To "prožrání k nadváze" pak vypadá tak, že co rok přibudou třeba pouhé 2-4 kila. Což jistě není o tom, že člověk futruje jako blázen co mu přijde pod ruku. Jenže za deset let z dvoukilových ročních přírůstku je krááásných dvacet kilo.
Podle mě většina lidí přijde k nadváze takhle, ne stylem, že by najednou začali bagrovat kila brambůrků, hranolků. Prostě mají pomalý metabolismus, ale přestanou ho nakopávat sportem, přestanou neustále sledovat váhu /protože dvě, tři kila ročně to fakt neděsí/. Jenže za pár let je výsledek tristní.
Už historicky dáno je, že lidi s pomalým metabolismem mají v podstatě metabolismus našich předků. Ti měli jídlo nárazově, takže když zrovna bylo, bylo třeba uložit tukovou zásobu v těle /jako to dělají zvířata/ a žít z ní v období nedostatku. Takoví přežívali.
Naopak dnešní průtokáči-hubeňouři by v tehdejší době nepřežili, protože jejich organismus neumí udělat tukové zásoby, uložit na horší časy.
Bohužel dneska máme obecně méně pohybu a taky až moc se sledujeme aby nebyl proboha nějaký špek. Naši předkové kila neřešili, jestli jim z bokovek nekoukají špíčky, jako to řešíme my.
tož tak k "odporným tlusťochům"
Předchozí