hele ono se o tom dá hezky diskutovat ... neber to úplně vážně.... Mně název Prima family nevadí,stejně jako Prima cool, či Prima Love či co dalšího... Já mám angličtinu strašně ráda,co víc,já ji miluju
Ale neprosazuju v názvech tv stanic apod.... Jde asi opravdu o to - být moderní, světoví, mezinárodní, in apod....
Když ale budeme důslední, je mnoho studií,které říkají,že jazyk na území Evropy vznikl z jednoho původního jazyka - ten se pak rozvětvil do 4 podjazyků a z nich vznikly dnešní jazyky - čeština, němčina, finština apod. Zřejmě na tom něco pravdy bude,protože neandrtálci mluvit neuměli, vydávali jen skřeky,ty se pak rozvinuly s myšlením do hlásek - hlásky do slov a máme tu ten prapůvodní jazyk
A protože každá oblast potřebovala jiné výrazy - třeba eskymáci a černoši na poušti tak se jazyk diferencoval a pak přišlo období,kdy bylo potřeba najít nějaký univerzální jazyk - a šup máme tu latinu,která ovládla Evropu.... A dnes je to podobné, Angličtina se stává takovým univerzálním jazykem - používá ho čím dál víc mladých lidí a bude rozšířenější a rozšířenější a je klidně možné,že za několik staletí bude čeština a jiné jazyky vytlačena a bude fungovat spíš jen jako nářečí.... Možná je to škoda,možná ne... Čert ví.
Ale tahle situace není nová, historie se prostě opakuje