Přidat odpověď
SLUNÍČKOVÁ OMÁČKA
Půl kila mrkve, dvě lžíce oleje, kostka bujónu, zakysaná smetana, půl litru vody
Mrkev nakrájíme na kolečka a necháme na oleji zezlátnout. Přilijeme asi půl litru vody, přidáme kostku bujónu a necháme vařit. Až je mrkev měkká, rozmixujeme na jemno a vmícháme zakysanou smetanu.
Podáváme na těstoviny nebo s rýží a např. s robi masem apod.
ŠPAGETY SE SÝROVOU OMÁČKOU
Šlehačka, niva, česnek, špagety
V kelímku šlehačky rozpustíme nivu (asi 250 g), přidáme česnek. Podáváme se špagetami.
PLNĚNÉ PAPRIKY
Papriky naplníme směsí ze sójové šunky, vajíčka, majoránky,jáhel nebo rýže. Pečeme v troubě nebo klasicky v rajské omáčce. Výborné jsou i ke sluníčkové omáčce.
RIZOTO
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme žampiony, zamícháme s mletou paprikou. Přidáme uvařenou mrkev, petržel, sójové maso a květák. Necháme dusit spolu s bobkovým listem, celým pepřem a novým kořením. Poté smícháme s rýží a zakysanou smetanou, přimícháme petrželku kudrnku.
ŠMAKOUN
Šmakouna opečeme s mletou paprikou, podáváme se šťouchanými brambory.
P.S. Jsem vegetariánka, vařím spoustu receptů, záleží, jak moc levné mají být, tyhle jsem vybrala, protože opravdu vyjdou strašně levně, napíšu Ti klidně víc, kdybys chtěla...
Předchozí