Pročítala jsem si všechno, co se tu o ekzému píše, ale přesto mám několik dotazů. S manželem jsme oba alergici, ale naše první dcera je naprosto v pořádku, žádný ekzém, žádný jiný projev alergie (jsou jí 2 roky). U druhé se objevil ekzém a na tříměsíční prohlídce dr. potvrdila, že se je to atopický ekzém. Má ho jen na obličeji. Snažím se vynechávat alergizující potraviny, ale řešíme problém, že bydlíme ve starém vlhkém domě, kde se drží plísně...
Ideální by asi bylo přestěhovat se, ale zatím to pro nás nepřipadá v úvahu (jsme rádi, že vůbec bydlíme). Další riziko jsou domácí zvířata. My ovšem žádné nemáme, ale tchýně ano. Má psa i kočku. Já to tam vždycky prosmrkám, ale dokud jsem měla problémy jen já, tolik mi to nevadilo. Teď se však začínám bát, ale přece se jim nemůžeme vyhýbat...
Nevím, co nás čeká. Jestli se to zhorší, asi budeme muset řešit věci radikálněji, i když si to vůbec nedovedu představit. Káťa se zatím nedrbe, takže se daří to udržovat v dobrém stavu. V noci spí, takže zatím žádné velké problémy. Jen mám hrozný strach z toho zhoršení. Co si o tom myslíte?
Předchozí